Klysma.eu

Informatie site over darmspoeling

Deutsch English Francais Klysma

Hoe een klysma te gebruiken?

Een klysma, ofwel darm reiniging, behandeling is geheel pijnloos en leidt veelal tot opvallend goede resultaten.

Tijdens het vasten kunt u het beste elke ochtend een klysma gebruiken en de eerste 2 à 3 dagen zelfs meerdere (niet meer dan 2 uur tussen de klysma's laten verstrijken). Als u niet vast kunt u het op ieder gewenst tijdstip doen.

De klysma bestaat uit het inbrengen van een halve tot drie liter zuiver water (of met KALDI II witte koffie) - op lichaamstemperatuur - via de anus. Belangrijk is een rustige en ontspannen sfeer en voldoende tijd om het spoelwater af te laten vloeien.


1.  Sluit de afsluiter op de aanvoerslang en vul de klysmazak met vloeistof.


2.  Hang de zak op een hoogte van 1 - 1.5 m. Het is mogelijk de zak op de grond leggen en bij de start de klysma omhoog tillen. (hoe hoger hoe meer waterdruk)  


3.  Ga schuin achterover zitten op het toilet, of ga liggen op de vloer of in de badkuip.


4 . Breng glijcrème (vaseline) aan op de anus en het mondstuk.


5.  Plaats het mondstuk langzaam en voorzichtig in de anus.


6.  Open de toevoer door de afsluiter open te zetten en laat de vloeistof in de darm stromen.


7.  Als er een “vol gevoel“ is, dan kan de toevoer van de vloeistof gestopt worden.


8.  Masseer de darm in tegengestelde richting zodat het water ook tot in de stijgende darm komt. Begin links onder, dan recht omhoog tot aan de ribben, daar rechtsaf en naar beneden. Probeer het 10 tot 15 minuten vol te houden.


9.  Laat de vloeistof wegstromen in het toilet.


10. Het proces kan herhaald worden.


Indien men niet meer dan 1 of 2 kopjes vloeistof kan binnenhouden, neem dan steeds kleine klysma's. Gemiddeld zal een volwassen persoon een 0,5 tot 2,5 liter vloeistof gebruiken. De procedure wordt over het algemeen enkele malen herhaald totdat de darm volledig is schoon gespoeld. Schrik niet van de lucht, het zijn allemaal oude aangekoekte voedsel resten die nu loskomen. Geleidelijk aan zal de stank en ook het uiterlijk veranderen.


De beste resultaten worden behaald indien het water lang wordt vastgehouden en de darm tijdens de klysma zacht word gemasseerd.

Waarom een klysma >>

Hoe weet u wanneer uw darm schoon is?

Door de kleur van het water!  Wanneer het water schoon is dan kunt u aannemen dat uw darm ook schoon is. Alhoewel, sommige mensen hebben door de jaren heen mogelijk meerdere lagen mucus en harde stukken in hun darm, die dagen of weken nodig hebben om los te komen.

Terug naar de homepage >>

Voor meer informatie >>