Klysma.eu

Informatie site over darmspoeling

Deutsch English Francais Klysma

Hoe vaak een klysma?

Hoe vaak de dikke darm reinigen?

Een klysma heeft tot doel om, naast het verwijderen van spijsverteringsresten, ook de lever te prikkelen tot het produceren van gal vloeistof, die via de galwegen in de darmen terechtkomt. Door de gal worden allerlei ongewenste stoffen verwijderd.


Natuurlijk bepaalt u zelf, mogelijk in samenspraak met een (Ayurvedische) deskundige, in hoeverre een klysma behandeling raadzaam en verantwoordelijk is. Wij raden aan om twee keer per jaar een klysma te nemen. Het liefst in het voorjaar en in het najaar omdat in deze periodes het lichaam het meest behoefte heeft aan reiniging.


Bij specifieke gezondheidsproblemen kan men mogelijk na overleg eventueel meerdere behandelingen ondergaan. Dit hangt ook samen met uw levenswijze en eet gedrag.


Klysma's worden vaak in combinatie toegepast met vasten en reinigingskuren.


Zodra u besluit de reiniging te ondergaan, kunt u meerdere keren achter elkaar of verdeeld over de dag een klysma toepassen.


Klysma's mogen een week achtereen worden gebruikt. Langer dan een week alleen op medisch advies. Als er tijdens het vasten klysma's gebruikt worden, zal het reinigingseffect van de kuur nog groter zijn en de vasten crisis een stuk minder hevig.

Doel van een klysma >>

Terug naar de homepage >>

Voor meer informatie>>