Klysma.eu

Informatie site over darmspoeling

Deutsch English Francais Klysma

Waarom een klysma?

Klysma's worden in de volks geneeskunde al eeuwen toegepast, dit ter reiniging van de dikke darm. Door een klysma worden spijsverteringsproblemen verbeterd en gifstoffen op een natuurlijke manier afgevoerd. Het kan gezien worden als een innerlijke zelf reiniging. Er wordt beweerd dat dit niet alleen de darmen worden schoongemaakt, maar dat ook de gemoedstoestand verbeterd wordt .


Onze huid heeft een oppervlakte van circa 1,5 vierkante meter, onze longen een inwendige oppervlakte van circa 80 vierkante meter, maar onze darmen hebben een oppervlakte van circa 300 vierkante meter. Dit is een geweldig groot vlak waar contact optreedt met allerlei, ongezonde en giftige stoffen. Afvalstoffen die te lang in het spijsverteringskanaal verblijven veroorzaken rotting en vervolgens een overmaat aan gassen, bacteriën en hun giftige producten.


Deze gifstoffen kunnen de darmwand passeren en in het bloed terecht komen. Door de klysma worden stagnerende en verzamelde ontlasting op zeer doeltreffende wijze van de darmwand en uit de gevormde zakken en plooien verwijderd. Deze behandeling voorkomt dus de vermeerdering van bacteriële gif producten in het poortader-  en lymfe systeem en leidt uiteindelijk tot een lasten vermindering voor de lever.


De bedoeling is om ook harde korsten en brokken, die zich in de loop der jaren hebben vastgezet aan de darmwand, te weken en mee te trekken, want zij zijn een bron van zelf vergiftiging. Symptomen, direct of verband houdend met een slecht functioneren van de dikke darm kunnen verdwijnen, dankzij dit natuurlijke schoonmaak proces.


Hoe vaak een klysma >>

Terug naar de homepage >>

Voor meer informatie>>